Status IONA (medio mars 2010)

IONA befinner seg fremdeles på land på Promhavn Slipp og blir nok der også til neste år. Hadde håpet på sjøsetting i 2011 da klubben da er 60 år, men med den farten vi klarer å skaffe midler er det kanskje ikke realistisk. SMarkedet for tilskudd er magrere enn da vi startet i 2006.
Status for IONA er nå at fribordet samt noe av bunnen har fått ny hud. Styrbord side ble kledd opp i løpet av desember og januar.  Nå blir huden oljet før den skal drives. Bortsett fra de to øverste plankene i akterspeilet er huden nå fornyet. Før de siste plankene kommer på plass skal det inn en forsterkende sarg.
Jeg håper at skifte av dekksbjelker kommer i gang i løpet av våren. Desverre er alle dekksbjelker råtne i endene og de har dessuten ikke lenger korrekt bjelkebukt. Så vi kommer ikke utenom fullt skifte av dekket. Foran overbygget var forøvrig dekket uoriginalt etter (minst) to reparasjoner da båten tjente i sjøforsvaret som KART 77 og senere SKØ 102.

IONA befinner seg fremdeles på land på Promhavn Slipp og blir nok der også til neste år. Hadde håpet på sjøsetting i 2011 da klubben da er 60 år, men med den farten vi klarer å skaffe midler er det kanskje ikke realistisk. SMarkedet for tilskudd er magrere enn da vi startet i 2006. Status for IONA er nå at fribordet samt noe av bunnen har fått ny hud. Styrbord side ble kledd opp i løpet av desember og januar.  Nå blir huden oljet før den skal drives. Bortsett fra de to øverste plankene i akterspeilet er huden nå fornyet. Før de siste plankene kommer på plass skal det inn en forsterkende sarg. Jeg håper at skifte av dekksbjelker kommer i gang i løpet av våren. Desverre er alle dekksbjelker råtne i endene og de har dessuten ikke lenger korrekt bjelkebukt. Så vi kommer ikke utenom fullt skifte av dekket. Foran overbygget var forøvrig dekket uoriginalt etter (minst) to reparasjoner da båten tjente i sjøforsvaret som KART 77 og senere SKØ 102.

Teknisk tegning

Fjordbåt

Vi er på Facebook !!

Facebook

Husk at du må være logget inn for å se gruppen.