Historikk

Foreningens historie:

Den Norske Fjordbåtforening ble stiftet i 1992. Fjordbåthistoriker Atle Knutsen, har benyttet store deler av sitt liv til å samle historien om hver enkelt av de Norske Fjordbåtene. I dag er det fortsatt 27 fartøyer tilbake. OUK (Oslo Undervanns Klubb) sitt fartøy IONA ligger til totalrenovering ved Promhavn på Nærsnes i Hurum, de resterende fartøyer blir benyttet som lystfartøy, bobåter samt charter og lokal fergetransport.

Båtenes historie:

Det ble bygget 84 Fjordbåter i perioden 1940 – 1945. Båtene ble bygget ved forskjellige båtbyggerier langs Norskekysten og var en del av det totale treskipsprogrammet på totalt 434 trefartøyer som ble bygget for okkupasjonsmakten i Norge. Fjordbåtene ble i all hovedsak benyttet som patrulje og forsynings/transportfartøy langs Norskekysten.

Treskipsprogrammet ble ledet av Johan Mohr Faye og Fjordbåtene ble tegnet av Richard G. Furuholmen. Det ble bygget to serier med 44 båter i hver serie. De ble bygget ved 21 forskjellige båtbyggerier. Serie I ble bygget ca 52 fot og serie II 54 – 56 fot lange.

Ved krigens opphør ble fartøyene overtatt av Direktoratet For Fiendtlig Eiendom, en stor del ble overlatt til den Kongelig Norske Marine og andre offentlige instanser samt solgt privat og benyttet som rutebåter og reisendefartøyer.

Teknisk tegning

Fjordbåt

Vi er på Facebook !!

Facebook

Husk at du må være logget inn for å se gruppen.